ua en ru

Доповідач ПАРЄ відзначив серйозне ставлення держорганів України до боротьби з корупцією

Доповідач ПАРЄ відзначив серйозне ставлення держорганів України до боротьби з корупцією Фото: Мікеле Ніколетті

За його словами, в Україні до боротьби з корупцією ставляться як до першочергового завдання

Представники державних органів України серйозно ставляться до боротьби з корупцією. Про це у Києві під час брифінгу заявив доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Мікеле Ніколетті після дводенного візиту в Україну, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ті представники державних органів, з якими мені вдалося зустрітися, також вселили в мене впевненість, що вони серйозно ставляться до корупції, до боротьби з нею", - повідомив Ніколетті.

За його словами, в Україні до боротьби з корупцією ставляться як до першочергового завдання.

"У мене таке відчуття, що тут зараз в Україні до боротьби з корупцією ставляться як до першочергового завдання, вирішення якого необхідне для зміцнення демократії, верховенства права та суспільства, побудованого на принципах права", - сказав він.

Також доповідач ПАРЄ сказав, що правильним є приділення уваги прозорості.

"У мене таке враження, що цей процес боротьби з корупцією іде правильним шляхом, при чому на двох рівнях. Перше, дуже правильно приділяється достатня увага питанню прозорості", - повідомив він.

Водночас Мікеле Ніколетті закликав українську владу розвивати освітні програми для боротьби з корупцією.

"Я хотів би скористатися цим візитом в Україну, щоби закликати владу України і громадянське суспільство приділяти більше уваги необхідності розробити стратегію для кращого розуміння боротьби з корупцією і на рівні шкіл, і на рівні університетів, і на рівні професійних організацій, а зокрема, розробка освітніх проблем і виділення більше коштів", - зазначив він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав ПАРЄ продовжити міжнародно-правове тиск на РФ з метою повернення Росії до виконання своїх зобов'язань у рамках міжнародних організацій, зокрема СЕ, і двосторонніх договорів.