ua en ru

Доповідь державного секретаря США: Отримано численні повідомлення про проблеми з додержанням прав людини в РФ протягом року.

Державний секретар США Хілларі Клінтон подала на розгляд Конгресу США річну доповідь про дотримання прав людини країнами - членами ООН.

Російську Федерацію в доповіді схарактеризовано як централізовану політичну систему, де владу зосереджено президентом і апаратом прем'єр-міністра, а багатопартійна система слабка.

Отримано численні повідомлення про проблеми з додержанням прав людини (у РФ) протягом року, мовиться в доповіді. Пряме та непряме втручання уряду в місцеві та регіональні вибори перешкоджає громадянам міняти органи влади за допомогою вільних і чесних виборів.

Протягом року сталося декілька вбивств правозахисників невстановленими особами, явно через їхню професійну діяльність.

Надійшли численні достовірні повідомлення про залучення співробітників правоохоронних органів до фізичного впливу на людей.

Умови утримання у в'язницях суворі і можуть бути небезпечними для життя.

Серйозною проблемою залишається корупція в правоохоронних органах, і багато спостерігачів, включно з деякими суддями та співробітниками правоохоронних органів, стверджують, що виконавча влада впливає на ухвалення судових рішень у резонансних справах.

Дії влади послаблюють свободу вираження і незалежність ЗМІ, особливо головних телевізійних каналів, стверджують укладачі доповіді.