ua en ru

Усі докази у справі Микитася є допустимими і оцінені прокурором, - поліція

Усі докази у справі Микитася є допустимими і оцінені прокурором, - поліція Фото: Максим Микитась (facebook.com/maxim mikitas)
Автор: Инна Собора

В Національній поліції оприлюднили заяву по кримінальному провадженню, де фігурує екс-глава "Укрбуду" Максим Микитась. Правоохоронці стверджують, що усі докази у цій справі є належними, допустимими і оцінені прокурором.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

У поліції наголошують, що заяви сторони захисту підозрюваного у викраденні людини та вимаганні є передчасними і такими, що не відповідають дійсності.

"Сьогодні, під час судового засідання, сторона захисту фігуранта заявила про те, що не встигла ознайомитися із матеріалами клопотання про обрання запобіжного захисту Максиму Микитасю. У той же час, незважаючи на це, поспішала оприлюднити у ЗМІ недостовірну інформацію щодо неналежно зібраних під час досудового розслідування доказів, зокрема про результати огляду вилучених мобільних телефонів. Наголошуємо: усі докази у кримінальному провадженні, де фігурує Максим Микитась, є належними, допустимими, санкціоновані судом і оцінені прокурором", - йдеться в заяві.

Раніше в Нацполіції заявили, що оголошення підозри Микитасю не пов'язане з справами Національного антикорупційного бюро України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Микитасю оголосили підозру у замовному викраденні і вимаганні. Поліція вважає його замовником викрадення київського юриста, від якого він вимагав 800 тисяч доларів.

РБК-Україна писало, що Шевченківський районний суд міста Києва ввечері 30 січня не обрав міру запобіжного заходу Микитасю. Захист подав заяву про відвід слідчого судді.