ua en ru

Докази агресії РФ проти України можна знайти на сайті Путіна, - Турчинов

Докази агресії РФ проти України можна знайти на сайті Путіна, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов заявив про чергові докази агресії РФ

Опубліковано укази про підвищення у званні офіцерів, які командували бойовиками

Підтвердження агресії Російської Федерації проти України можна знайти на офіційному сайті адміністрації президента Володимира Путіна. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба відомства.

Турчинов зазначив, що чергові докази російської агресії проти України "можна знайти навіть на офіційному сайті адміністрації президента Росії".


"Так, у червні цього року Путін підписав укази про присвоєння генеральських звань кадровим російським військовикам за злочини, вчинені на сході нашої країни", - заявив Турчинов.

За його словами, звання генерал-лейтенанта було присвоєно генерал-майору Асапову, який з квітня по травень 2015 2016 року командував 1-АК на окупованій частині Донецької області. Звання генерал-лейтенанта присвоєно генерал-майору Юдіну, який з січня по квітень 2015 командував 2-АК на окупованій частині Луганської області. Крім того, звання генерал-майора присвоєно полковнику Рузинському, який з квітня по травень 2015 2016 року командував "2-ю окремою мотострілецькою бригадою" 2-АК.

"Ці два армійських корпуси, які ведуть проти нас війну на сході України, є невід'ємною складовою Збройних сил Росії та підпорядковані безпосередньо Центру територіальних військ Південного військового округу РФ", - підкреслив Турчинов.

Нагадаємо, Путін вважає неприпустимим звинувачувати РФ в затягуванні конфлікту на Донбасі.