ua en ru

Доходи Пенсійного фонду в 2018 році зростуть на 50 млрд гривень, - Рева

Доходи Пенсійного фонду в 2018 році зростуть на 50 млрд гривень, - Рева Фото: Андрій Рева (РБК-Україна)

Доходи Пенсійного фонду в 2018 році заплановані на рівні 208 млрд гривень

У 2018 році доходи Пенсійного фонду України мають скласти 208 млрд гривень, що на 50 млрд більше порівняно з минулим роком. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній раді заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає кореспондент РБК-Україна.

"Планом на цей рік передбачено 208 млрд гривень власних надходжень Пенсійного фонду і 139 млрд надходжень з державного бюджету", - заявив Рева.

За його словами, в 2017 році план передбачав власні надходження Пенсійного фонду на рівні 159 млрд гривень. У той же час державна дотація склала 141 млрд гривень.

Він також зазначив, що в січні-лютому 2018 за рахунок ЄСВ до Пенсійного фонду надійшло на 3,5 млрд гривень більше, ніж було передбачено планом. У той же час держбюджетом України видатки Пенсійного фонду практично не фінансувалися, тому цей орган виконавчої влади брав позику у Державній казначейській службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пенсійний фонд розпочав фінансування пенсій за березень. Зокрема, у перший день березня на виплату пенсій направили понад 560 млн гривень.