ua en ru

Доходи місцевих бюджетів за січень-лютий зросли до 13 млрд грн, - Яценюк

Доходи місцевих бюджетів за січень-лютий 2015 року зросли до 13 млрд грн порівняно з аналогічним періодом 2014 року. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у ході селекторної вчинення, передає кореспондент РБК-Україна.

"Доходи бюджету зросли в цілому на 8 млрд грн. Плюс 15%. По митниці - 43% - по акцизу. По ПДВ - плюс 37%. Митниця дала додатково 30%. Окремо за місцевим бюджетам. Ми пройшли перший етап бюджетної децентралізації. Тепер не про емоції, політичні гасла. За січень-лютий місцеві бюджети отримали додатково - 13 млрд грн, що на 35% більше, ніж у минулому році аналогічного періоду", - заявив він.

"Це далеко не межа. Завдяки нашій роботі, боротьбі з корупцією, ті 25 млрд дол., які ми отримаємо від МВФ, підуть не на соціальні виплати, а на покриття нашого зовнішнього боргу і стабілізацію наших золотовалютних доходів", - додав він.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 212-VIII "ПРО внесення змін до Бюджетного кодексу України" стосовно розширення фінансових повноважень місцевих бюджетів.