ua en ru

Доходи бойовиків ІДІЛ скоротилися в п'ять разів за 2 роки, - La Stampa

Доходи бойовиків ІДІЛ скоротилися в п'ять разів за 2 роки, - La Stampa Фото: ІДІЛ (скріншот youtube.com televisionOrient)

Доходи терористів скоротилися з 80 до 16 млн євро

Доходи бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) скоротилися в п'ять разів за 2 роки, з 80 до 16 млн євро. Про це повідомляє La Stampa, посилаючись на розрахунки аналітичного центру Ihs Markit.

"Доходи ІДІЛ скоротилися з 80 млн доларів в місяць в 2015 році до 16 млн євро в 2017 році. Основна причина - втрата нафтових свердловин, зруйнованих рейдами силами іракців і сирійців, а також той факт, що "халіфат" значно скоротив територію з 250 тис. км кв і 10 млн жителів до менш ніж однією п'ятою цієї території", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, тим не менш джихадисти халіфа як і раніше мають хороший оборот з обміну золотих монет, а також змогли вийти на ринок опіуму Афганістану.

Зазначається, що документи, виявлені після звільнення Мосула та інших міст допомогли зрозуміти фінансову систему і бюрократію терористів, які організовані як у цій державі.

Крім того, Група розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням попередила, що, втрачаючи підконтрольну територію, ІДІЛ переводить гроші за кордон, у тому числі для фінансування терактів в Європі.

Також, частина грошей вивозиться через Ліван і Туреччину по каналах незаконної міграції, а також за допомогою посередників через системи грошових переказів і невеликі близькосхідні банки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Нідерландах позбавили громадянства 4 ісламістів, що воювали на боці бойовиків ІДІЛ в Сирії.