ua en ru

Прибутковість держоблігацій Іспанії відновили рекордні значення

Прибутковість державних облігацій Іспанії сьогодні відновили рекордні значення на тлі фінансових труднощів низці іспанських регіонів, передає Reuters із посиланням на даних торгівельної платформи Tradeweb. Так, прибутковість 10-річних облігацій Іспанії сьогодні досягла 7,55% (новий максимум за час перебування Іспанії в єврозоні), прибутковість дворічних паперів підскочила на 66 базисних пунктів - до 6,42%.

Зростає і прибутковістб по держоблігаціях Італії: зокрема, прибутковість по 10-річних бондам виросла на 16 базисних пунктів - до 6,37%. При цьому, як наголошується, прибутковість 10-річних італійських держпаперів перевищила відповідний показник по 10-річних паперах Ірландії (однієї з європейських країн, що отримала міжнародну фінансову допомогу) вперше з січня 2009 р.

Причиною різкого погіршення довіри до іспанських боргових зобов'язань сталі повідомлення, поширені 21-22 липня 2012 р., про надзвичайну фінансову ситуацію у низці регіонів Іспанії. Після того, як Валенсія стала першим регіоном, що попросив фінансову допомогу в центрального уряду, з'явилися повідомлення, що наступною на черзі стане Мурсія. За даними іспанських ЗМІ, важка фінансова ситуація склалася ще в декількох регіонах - Каталонії, Кастілії - Ла-Манча, на Канарських островах і в Андалусії.