ua en ru

Прибутковість по депозитах в гривні перекриває інфляційні ризики, - банкіри

В Україні продовжує спостерігатися зростання депозитів у гривні. На думку банкірів, це пов'язано зі зниженням девальваційних очікувань і високою прибутковістю депозитів у гривні.

«Останнім місяці в нашому банку депозитів в національній валюті більше, хоча раніше переважали валютні. Незважаючи на падіння прибутковості за ставками і в гривні, і валюті, прибутковість по першим все одно достатньо висока. Вона перекриває будь інфляційні ризики. У той же час, населення вже не вірить в міфи обвалу гривні», - сказав заступник голови правління «Єврогазбанку» Роман Горбачов.

Начальник управління роздрібних продажів АТ «Ерсте Банк» Дмитро Гавріков констатував, що в цілому за січень 2013 банківська система продовжила нарощувати гривневі депозити. «Портфель депозитів фізичних осіб в «Ерсте Банку» за грудень минулого року - січень нинішнього виріс на 11% від загального депозитного портфеля банку. Клієнти воліли строковими депозитами терміном до 3 місяців», - зазначив Гавріков.

Тенденцію зростання депозитів у гривні підтвердив директор департаменту казначейства і фінансових ринків АБ «Київська Русь» Костянтин Півень. «З початку року у нас приросту по валюті немає, а в гривні він спостерігається. В абсолютних цифрах - це близько 50 млн грн», - повідомив банкір, відзначивши, що зростання гривневих депозитів пов'язаний з високою прибутковістю і зниженням девальваційних очікувань.

Нагадаємо, в січні депозити населення в гривні виросли на 6 млрд грн, а валютні вклади - на 308,3 млн дол.

Читайте також: Гривня зберегла свою стабільність, - Рада НБУ