ua en ru

Дохід "Укртелекому" у ІІІ кварталі склав більше 1,6 млрд гривень

Дохід "Укртелекому" у ІІІ кварталі склав більше 1,6 млрд гривень Фото: "Укртелеком" (volyn.ukrtelecom.ua)

Маржа EBITDA досягла 34%

У ІІІ кварталі 2017 прибуток "Укртелекому" склав більше 1,6 млрд гривень, а маржа EBITDA досягла 34%. Про це повідомляє прес-служба компанії.

За результатами ІІІ кварталу 2017 EBITDA порівняно з попереднім роком зросла на 28,5% і становила понад 544 млн гривень. Маржа EBITDA становить 34%, прибуток склав 283 млн гривень.

Інвестиції в розвиток телекомунікаційної інфраструктури в ІІІ кварталі склали 207 млн гривень. Крім того, "Укртелеком" сплатив близько 482 млн гривень податків і зборів до бюджетів усіх рівнів.

В цілому дохід від телекомунікаційних послуг зменшився на 6% порівняно з ІІІ кварталом 2016 року до майже 1,382 млрд гривень.

Також наразі спостерігається ринкова тенденція відмови абонентів від послуг фіксованої телефонії на користь інших видів зв'язку, зокрема мобільного. Тому в цілому по компанії спостерігається зниження доходів від цієї послуги на 7%. У ІІІ кварталі вони склали майже 722 млн гривень. До початку жовтня оператор обслуговує майже 4,9 млн активних телефонних ліній.

Нагадаємо, Господарський суд Києва 19 жовтня, задовольнив позов Фонду державного майна України щодо приватизації українським бізнесменом Рінатом Ахметовим компанії "Укртелеком".