ua en ru

Договори з РФ не варті паперу, на якому вони написані, - Порошенко

Договори з РФ не варті паперу, на якому вони написані, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

За словами Порошенка, договір про дружбу з РФ звучить "як брутальна насмішка над міжнародним правом"

Договори з Російською Федерацією (РФ) не варті паперу, на якому вони написані. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході засідання Ради національної безпеки та оборони.

За словами глави держави, Україна з 2014 року неодноразово переконувалася у тому, що договори з РФ нічого не означають.

"Договори з Росією не варті паперу, на якому вони написані. Ми неодноразово, з 2014 року, і до цього, мали можливість в цьому переконатися. Не важливо чи це стосується договорів про газ, чи це стосується умов компенсації санкцій за виграний нами арбітраж, чи інших договорів, починаючи від міжнародновизнаних кордонів України і закінчуючи доворами з словами, які сьогодні звучать як брутальна насмішка над міжнародним правом: про дружбу, співробітництво, партнерство", - зазначив він.

Крім того, Порошенко додав, що термін дії договору про дружбу з РФ спливає 31 березня 2019 року і, щоб він не продовжився автоматично, в термін до 30 вересня Україна має повідомити РФ про його припинення.

"Ми не бажаємо пролонгувати договор з країною-агресором. Це тверда і принципова позиція президента, уряду, парламенту і українського народу", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Україна до 30 вересня повідомить РФ про непродовження договору про дружбу.