ua en ru

Договір з ЄІБ на надання 200 млн євро кредиту для Донбасу буде підписаний на початку тижня, - Зубко

Договір з ЄІБ на надання 200 млн євро кредиту для Донбасу буде підписаний на початку тижня, - Зубко
Договір з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) на надання кредиту на 200 млн євро на відновлення Донбасу буде підписаний в понеділок-вівторок.

Договір з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) на надання кредиту на 200 млн євро на відновлення Донбасу буде підписаний в понеділок-вівторок. Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко в ефірі "5 каналу", передає прес-служба Мінрегіону.

"У понеділок-вівторок буде підписаний договір з Європейським інвестиційним банком на залучення пільгового кредиту 200 млн євро на 20 років. Це цільові кошти, які підуть саме в Донецьку і Луганську області, в першу чергу на відновлення систем життєзабезпечення цих областей і на відновлення інфраструктури", - сказав Зубко.

Він також зазначив, що на ці цілі уряд у листопаді виділив 375 млн грн, з яких 150 млн грн - на відновлення інфраструктури Луганської області, решта - Донецької області.

Зубко уточнив, що контролювати належне використання цих коштів повинні самі громади, на території яких пошкоджено об'єкти інфраструктури, соціальні об'єкти і системи життєзабезпечення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄІБ готовий надати Україні 200 млн євро кредиту на відбудову Донбасу.