ua en ru

Додон заявив про готовність оголосити надзвичайний стан через негоду в Молдові

Додон заявив про готовність оголосити надзвичайний стан через негоду в Молдові Фото: Ігор Додон

Через негоду в Молдові повністю заблокована діяльність аеропорту Кишинева

Президент Молдови Ігор Додон заявив про готовність оголосити надзвичайний стан через негоду в Молдові. Про це Додон написав на своїй сторінці в Facebook.

"Розглядаємо можливість звернутися разом з урядом до парламенту з приводу оголошення надзвичайної ситуації, оскільки це є прерогативою законодавчого органу у відповідності зі статтями 12-15 закону про режими надзвичайного, осадного і воєнного стану", - написав він.

Також Додон повідомив, що розглядає всі можливості звернення до зовнішніх партнерів, міжнародних установ і організацій, держав, за фінансовою та гуманітарною допомогою для ліквідації наслідків стихії.

În legătură cu situația creată: 1. Am dispus mobilizarea totală a Armatei Naționale pentru înlăturarea consecințelor...

Опубліковано Dodon Igor 21 квітня 2017 р.

Крім того, місцеве видання Рoint.md повідомляє, що через негоду в Молдові повністю заблокована діяльність аеропорту Кишинева.

Згідно інформації, розміщеної на онлайн-табло аеропорту, сьогодні жоден літак не вилетів з Кишинева і не сів у молдовській столиці.

altalt

Фото: онлайн-табло аеропорту Кишинева

Як повідомляє видання Newsmaker, через негоду в Молдові без електрики залишаються близько 220 населених пунктів на півдні і в центрі республіки. Крім того, в Молдові за останню добу впало близько 1 тис. дерев.

Я б порадив усім не виходити і не виїжджати в місто бо фотографії не передають весь цей пекло, що діється в Кишиневі...

Опубліковано Maxim Chumash 20 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через негоду в Україні станом на ранок, 21 квітня 2017 року, знеструмленими залишаються 318 населених пунктів у шести областях.