ua en ru

Додон назвав Захід відповідальним за відправку військових Молдови в Україну

Додон назвав Захід відповідальним за відправку військових Молдови в Україну Фото: Ігор Додон (kremlin.ru)

Молдавські військові відправилися на навчання всупереч наказу Додона

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що Захід несе відповідальність за відправку молдавських військовослужбовців в Україну. Таку думку висловив Додон на брифінгу в п'ятницю після того, як всупереч його наказу молдавські військові вирушили на навчання, передає point.md.

"Ми отримали нове підтвердження того, що нинішня влада під керівництвом демократів має намір виконувати будь-які вказівки заокеанських політичних партнерів, головна мета яких - включення молдавської армії в натовську обойму, нехай навіть і на неофіційному рівні, а також її використання в можливих протистояннях геополітичного характеру", - заявив глава Молдови.

Додон вважає, що цей і попередні конфлікти проєвропейського уряду з президентом "доводять стратегічну важливість для Заходу участі Молдови у військових навчаннях НАТО".

За його словами, "щоб задовольнити натовських генералів і обійти заборону головнокомандувача, уряд пішов на хитрощі, відправивши військових нібито на стажування".

Нагадаємо, раніше президент Молдови Ігор Додон у п'ятницю, 8 серпня, підписав указ про заборону військовим залишати межі країни для участі в навчаннях та інших подібних заходах. За його словами, ніхто не покине територію Республіки Молдова без письмової згоди верховного головнокомандуючого.