ua en ru

Дочка Нємцова просить розслідувати справу батька як вбивство держдіяча

Дочка Нємцова просить розслідувати справу батька як вбивство держдіяча Фото: Жанна Нємцова

За словами її адвоката, вже відомо, що вбивство Нємцова пов'язано з його громадською та держдіяльністю

Жанна Нємцова просить перекваліфікувати обвинувачення фігурантам справи про вбивство її батька Бориса Нємцова зі статті "Вбивство" на статтю "Посягання на життя державного чи громадського діяча. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на її адвоката Вадима Прохорова.

"В даний час я їду у подавати клопотання потерпілої Жанни Нємцової про перекваліфікацію зі статті "Вбивство" на статтю "Посягання на життя державного чи громадського діяча". Це не більш тяжка стаття, але ми вважаємо, що вона більш правильна", - сказав Прохоров.

За словами адвоката, вже достеменно відомо, що "вбивство Нємцова сталося не побутове і не політичне, а безпосередньо пов'язане з його державною і громадською діяльністю".

У зв'язку з цим дочка вбитого політика і її представники вважають, що є підстави для перекваліфікації .

"Обидві статті передбачають в якості покарання довічне позбавлення волі. І там і там все вирішує суд присяжних, так що говорити про посилення позиції з нашого боку не можна. Для нас важливо інше - підкреслити, що це було саме посягання на життя громадського і державного діяча, що саме це - основний мотив вбивства Бориса Нємцова ", - сказав Прохоров.

За його словами, на момент загибелі Нємцов був діючим депутатом Ярославської облдуми, співголовою політичної партії ПАРНАС, а раніше - першим віце-прем'єром російського уряду, віце-спікером Державної думи, лідером фракції "Союз Правих Сил" та однойменної партії, тобто державним і громадським діячем.

Нагадаємо, Суд продовжив арешт обвинуваченого у вбивстві Нємцова Дадаеву до кінця листопада.