ua en ru

Дочка Манафорта підозрює його в причетності до вбивств на Майдані, - Independent

Дочка Манафорта підозрює його в причетності до вбивств на Майдані, - Independent Фото: екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт

У ГПУ повідомили, що мають намір перевірити достовірність зламаного хакерами листування дочок Пола Манафорта

Дочка екс-радника Віктора Януковича і колишнього керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта підозрює, що її батько причетний до масових вбивств на Майдані взимку 2014 року. Про це нібито йдеться у зламаному хакерами листуванні дочок Манафорта, передає Independent.

За інформацією видання, минулого місяця хакери отримали доступ до листування дочок Манафорта 31-річної Андреа і 34-річної Джессіки, що охоплює період з жовтня 2012 по вересень 2016 року, і оприлюднили його.

"Не обманюй себе, гроші, які у нас - це криваві гроші", - нібито написала в одному з листів до своєї сестри Андреа Манафорт.

Видання вважає, що вона мала на увазі ймовірну роль батька у розстрілах в 2014 році в Києві, в результаті яких загинули понад 100 активістів Євромайдану.

"Чи знаєш ти, чия стратегія була причиною того, щоб відправити цих людей і змусити їх вбивати", - також написала Андреа в іншому листі до своєї сестри.

Як повідомляє видання, адвокат сімей "Небесної сотні" Євгенія Закревська, заявила CNN, що вона сподівається отримати роз'яснення від Манафорта.

Своєю чергою прокурор управління спеціальних розслідувань ГПУ повідомив CNN, що достовірність зазначених текстових повідомлень перевірятиметься.

Водночас сам екс-радник Манафорт повідомив Politico, що він реагуватиме на "будь-які хакерські атаки і шантаж" відповідно до рекомендацій свого адвоката.

Нагадаємо, зі слів екс-заступника Манафорта Костянтина Килимника, план Манафорта передбачав повернення в Україну колишнього президента Віктора Януковича.