ua en ru

Видобуток газу на шельфі Чорного моря піднявся на 60% з початку його інтенсивної розробки, - Бакулін

Видобуток газу на шельфі Чорного моря піднявся на 60% з початку його інтенсивної розробки. Про це у Ялті повідомив голова правління НАК "Нафтогаз" Євген Бакулін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Видобуток продовжує зростати. Ми знаємо, що видобуток газу на шельфі Чорного моря... По-перше, ми зупинили падіння, яке там було, а, по-друге, ми вже почали підйом і фактично видобуток піднявся вже на 60% порівняно з тим періодом, коли ми почали нашу інтенсивну роботу по розробці шельфу Чорного моря. Ми вважаємо, що це далеко не межа. Зрозуміло, що за відсутності інвестицій і великих кредитів ця робота трохи затримується, тому що ми могли б робити її інтенсивніше. Але ми вважаємо, що світові лідери з розробки, особливо на водній частині, вони сьогодні уважно вивчають, ми продовжуємо цю роботу. І якщо інвестиції підуть, то результат буде", - зазначив Бакулін.

При цьому він зазначив, що наразі для видобутку газу на шельфі Чорного моря використовуються лише дві нові бурові установки, решта дві перебувають на ремонті.

"В нас сьогодні найбільш інтенсивно розвивається власний видобуток на шельфі Чорного моря за рахунок тих двох бурових установок, які ми купили. Тому що дві інші якраз сьогодні віддані в ремонт, оскільки вони свій ресурс практично відпрацювали і найголовніше, те, що їхня подальша експлуатація вже була б небезпечною. Ми не маємо права ризикувати людьми, тому ми зараз відправили їх на реконструкцію і напевне будемо їх використовувати в подальшому для розвідки", - зазначив Бакулін.