ua en ru

Головний злочин Януковича - втеча, - Добкін

Головний злочин Януковича - втеча, - Добкін Фото: Михайло Добкін (Соколовська Інна / УНІАН)

Екс-регіонал висловив своє ставлення до колишнього президента-втікача Януковича

Народний депутат Михайло Добкін ("Опозиційний блок"), якому суд 15 липня 2017 року обрав запобіжний захід, не вважає колишнього президента Віктора Януковича злочинцем, а головним його злочином назвав втечу. Так він прокоментував своє ставлення до нього в ефірі телеканалу ZIK увечері в суботу.

"Давайте ми відійдемо від категорії "злочинець". Бо все, що потрапляє під визначення ККУ - це злочинець. Але ми говоримо не про просту людину, а про ту, яка була обрана лідером нації, держави. Від рішень Януковича залежала доля 45-мільйонної держави. І головний його злочин не в кримінальному сенсі, а в загальному, людському, - це його втеча", - заявив екс-регіонал і колишній мер Харкова, один із наближених до екс-президента-втікача Януковича.

Нагадаємо, згідно з рішенням Печерського районного суду Києва від 15 липня 2017 року, народний депутат Михайло Добкін буде взятий під варту терміном на два місяці, якщо не внесе заставу у розмірі 50 млн гривень протягом 5 днів.

Генпрокуратура в діях нардепа вбачає ознаки навмисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок м. Харків вартістю понад 220 млн гривень.