ua en ru

Добкін і Скорик вимагають розслідувати звинувачення генпрокурора на їхню адресу

Добкін і Скорик вимагають розслідувати звинувачення генпрокурора на їхню адресу Фото: Микола Скорик і Михайло Добкін

Народні депутати від "Опозиційного блоку" Михайло Добкін і Микола Скорик звернулися в Генпрокуратуру із заявами, в яких вимагають допитати їх по висунутих звинуваченнях. Про це повідомляє прес-служба ОБ.

Зокрема, вони заявляють, що після заяв Юрія Луценка Генпрокуратура не проводить жодних дій. Депутати впевнені, що справи проти них – це переслідування опозиції, і вимагають їх термінового розслідування.

"Вже пройшло більше 12 днів, як Генеральний прокурор заявив, що я є підозрюваним. Однак ніякої підозри я не отримував. Більше того, протягом цього тижня я подав у Генеральну прокуратуру два пояснення по вказаній кримінальній справі, однак мене навіть не викликали на допит. В який раз хочу наголосити, що я хочу допомогти досудовому слідству. Не варто марнувати час суддів і бюджетні гроші. Я вимагаю допитати мене і провести будь-які слідчі дії з моєю участю. Повідомляю про надання мною добровільної згоди на будь-які слідчі дії з моєю участю: допит, проведення слідчих дій у житлових приміщеннях (огляд, обшук, виїмка, тимчасовий доступ і т. д.)", – йдеться в заяві Михайла Добкіна на ім'я генпрокурора.

"Усвідомлюючи суспільну важливість об'єктивного розслідування, заявляю, що я не вчиняв ніяких злочинних дій, не віддавав жодного злочинного наказу, на посадах державної служби діяв сумлінно, згідно з Конституцією і законами України, а також етики державного службовця. Підкреслюю, що протягом часу, який було витрачено на проведення розслідування у даній справі, у мене лише одного разу в 2014 році були взяті пояснення. Але більше мене не викликали на допити, не пропонували брати участь у будь-яких слідчих діях. Це зайвий раз доводить надуманість справи", – написав у своїй заяві Микола Скорик.

Скорик також заявив про готовність сприяти досудовому розслідуванню. "Не варто марнувати час суддів і бюджетні кошти. Я вимагаю допитати мене, і провести будь-які слідчі дії з моєю участю. Я повністю відкритий для спілкування і співпраці з Генеральною прокуратурою України. Я весь час перебуваю в Україні і готовий до будь-яких дій і рішень Генеральної прокуратури України", – додав він.

Політик підкреслив, що не збирається ухилятися від слідства або залишати країну, і висловив переконаність у своїй невинності. "Тому, бачачи, що після заяв Луценка взагалі нічого не відбувається, вимагаємо якнайшвидшого розслідування, якому хочемо і готові допомагати. Замість порожньої витрати часу на політичні справи слідчим краще зайнятися пошуком реальних вбивць і грабіжників", – сказав Микола Скорик.

На думку політика, справи проти депутатів від ОБ влада фабрикує, щоб "відволікти увагу суспільства від соціально-економічної катастрофи".

"Тим часом жоден резонансний злочин не розкрито. Жоден! Спалення одеситів в Будинку профспілок, вбивства Бузини, Шеремета, Калашникова, цілий ряд сумнівних самогубств і тисячі вбивств людей, – всі ці справи лежать мертвим вантажем, тому що Генпрокуратура зайнята переслідуванням опозиції. Чим швидше ми її розвантажимо від цих сфабрикованих справ, тим більше буде шансів, що почнуться розслідування цих злочинів", – підсумував Микола Скорик.

У прес-службі ОБ нагадали, що 15 вересня Юрій Луценко заявив, що екс-губернатор Харківської області Михайло Добкін є підозрюваним у справі про розкрадання землі у Харкові в 2008-10 рр.. 22 вересня Генпрокурор заявив, що внесе до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з екс-губернатора Одеської області Миколи Скорика у зв'язку зі справою про напад на євромайданівців 19 лютого 2014 року.