ua en ru

Добкін анонсував створення в Харкові юридичного штабу руху щодо захисту прав потерпілих від люстрації

У Харкові буде створено юридичний штаб громадського руху на захист прав людей, які постраждали від закону "Про очищення влади", який суперечить Конституції України та міжнародним нормам. Про це повідомив один з лідерів партії "Опозиційний блок" Михайло Добкін.

"Місто Харків славиться своєю юридичною школою, тут працюють найкращі правознавці та юристи країни. Тому юридичний штаб громадського руху за захист прав усіх постраждалих від неконституційного закону про люстрацію буде створений саме в Харкові", - зазначив політик.

За словами Добкіна, "Опозиційний блок" залучить юридичний штаб кращих фахівців, правознавців, консультантів, які будуть відстоювати права близько двох 2 млн осіб, що потрапляють під дію закону "Про очищення влади".

"Згідно з законом про люстрацію, протягом 10 днів, після його вступу в силу, без роботи опиниться величезна кількість керівників середньої та вищої ланки. Їх звільнять тільки за те, що при попередньому президенті вони чесно виконували свою роботу. І це в той час, коли країна фактично перебуває в стані війни", - підкреслив Добкін.

Він зазначив, що всі ці люди, які забезпечували стабільність і дієздатність системи державної влади, сьогодні потребують правового захисту.

Політик також додав, що юристи-міжнародники підготують відповідні запити в українські та міжнародні інституції з проханням дати правову оцінку закону "Про очищення влади".

"З допомогою юридичної штабу, куди будуть звертатися постраждалі від дії закону, у опозиції з'явиться достатньо підстав, щоб настійно рекомендувати владі скасувати цей дискримінаційний закон про люстрацію", - сказав Добкін.

Нагадаємо, "Опозиційний блок" заявив про створення громадського руху на захист прав людей, які постраждали від закону "Про очищення влади".