ua en ru

До публічного дефолту США справа не дійде, - експерти

До публічного дефолту США справа не дійде, вважають експерти.
«Моє розуміння розвитку ситуації: республіканці спробують зараз «навішати собак» - виставити Обаму в невигідному світлі перед виборцями - мов би він винен, він довів ситуацію до того, що ви - мільйони (громадян) не отримаєте свої гроші. 3 серпня це відбудеться, а до 15 серпня (ц.р.) вони (республіканці і Конгрес) все-таки домовляться і до публічного дефолту, до власне того дефолту, про який говорять економісти, все-таки справа не дійде, адже американці ж не самовбивці», - заявив сьогодні керівний партнер фінансової компанії «Сapital Times» Ерік Найман.
Він підкреслив, що для Америки експортний товар №1 - це долари, і поки американцям вдається його вигідно продавати на світовому ринку.
«Але в США повинна бути твереза емісійна політика», - вважає екс-міністр економіки України, голова Центру ринкових реформ Володимир Лановий.
Крім того, експерти переконані, що на зменшення державного боргу США сильно вплине зменшення витрат і збільшення процентних ставок по кредитуванню. «Збільшення процентних ставок - для США це оздоровлення американської економіки..., яке після 2008 р. відбувалося не економічними методами», - заявив Лановий.
Нагадаємо, держборг США - 14,3 трлн дол., а 3 серпня 2011 р. США повинен заплатити 32 млрд дол. соцвиплат. У разі девальвації долара, на думку експертів, найбільш постраждають Китай і Росія, як головні конкуренти США.