ua en ru

Днями ВР нададуть законопроект про врегулювання транзиту вантажівок

Днями ВР нададуть законопроект про врегулювання транзиту вантажівок Фото: Геннадій Москаль особисто доставить проект у парламент

Проект закону покликаний розв'язати проблему "пересічки"

Створений робочою групою законопроект про так звану "пересічку" найближчими днями буде доставлено у Верховну Раду. Про це заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, повідомляє його прес-служба.

Зазначено, що робоча група представників власників автомобілів з іноземною реєстрацією та юристів Закарпатської митниці розробила проект Закону про внесення змін до Митного кодексу щодо особливостей тимчасового ввезення громадянами-резидентами транспортних засобів особистого користування на митну територію України.

Повідомляється, що Москаль особисто доставить законопроект у парламент. У Закарпатській ОДА очікують, що ухвалення напрацьованих робочою групою змін зможе розв'язати проблему "пересічки", яка особливо загострилася на Закарпатті.

За даними ініціаторів, основна мета законопроекту - привести українське законодавство до міжнародних договорів (які є складовою частиною українського законодавства) з урахуванням реальної економічної ситуації на Закарпатті зокрема і в Україні загалом.

"Усе для розв'язання проблеми "пересічки" зроблено - чітко, по пунктах і юридично грамотно. Тепер черга за народними депутатами, насамперед тих, які обрані від Закарпаття. Хай припинять піаритися на цій темі й доведуть, що справді вболівають за закарпатців", - заявив Москаль.

Нагадаємо, раніше Міністерство інфраструктури оцінило втрати від блокування російських фур в Україні в 115 млрд гривень.