ua en ru

У ДНР заявляють, що про звільнення "кіборга" Кузьміних домовлявся Медведчук

Переговори з приводу звільнення командира 90-го батальйону Житомирської 81-ї окремої аеромобільної бригади, підполковник Олега Кузьміних вів Віктор Медведчук. Про це йдеться в повідомленні прес-служби громадського руху "Український вибір".

"В результаті переговорів між главою ДНР Олександром Захарченко і спецпредставником України з гуманітарних питань Віктором Медведчуком 21 травня в якості жесту доброї волі з боку ДНР українській стороні був виданий підполковник ЗСУ О. Кузьміних, захоплений в полон в ході боїв за донецький аеропорт", - заявила "уповноважений з прав людини" в так званій ДНР Дар'я Морозова.

Зазначимо, Олег Кузьміних потрапив у полон 20 січня 2015 р. з останньою групою "кіборгів", які захищали Донецький аеропорт. Сам комбат пробув у полоні 124 дні.

У прес-службі "Українського вибору" нагадали, що Віктор Медведчук є спеціальним представником з гуманітарних питань у рамках тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Сході України. "Вищі чиновники України заявляли, що Віктор Медведчук є єдиним представником України, який зумів налагодити прямий діалог з керівництвом ДНР і ЛНР", - підкреслили у русі.