ua en ru

ДНР заявляє про початок відведення танків у районі Горлівки

ДНР заявляє про початок відведення танків у районі Горлівки Фото: танк бойовиків

Бойовики стверджують, що відвели вже 10 танків

Так звана "Донецька народна республіка" (ДНР) заявляє, що бойовики почали відведення озброєнь від лінії зіткнення в районі Горлівки. Про це повідомив начальник штабу корпусу Міноборони ДНР" Руслан Якубов, передає "Донецьке агентство новин".

За його словами, перша колона з 10 танків Т-72 і Т-64 вже відведена і розміщена на спеціально підготовленому майданчику в районі міста Харцизька на схід від Донецька.

"Десять одиниць танків ми відвели, техніка вже знаходиться в ангарі", - сказав Якубов.

Нагадаємо, напередодні бойовики ДНР повідомляли про відвід танків на дебальцевському напрямку і під Маріуполем. Зокрема, Президент України Петро Порошенко підтвердив, що бойовики почали відведення озброєння в Новоазовському районі.

Доповнення до Комплексу заходів щодо виконання мінських угод у частині, що стосується відведення танків, а також артилерійських гармат калібром до 100 мм і мінометів калібром 120 мм було парафовано 29 вересня на переговорах тристоронньої контактної групи в Мінську. Відведення дрібнокаліберної зброї почався з Луганської області. У вівторок, 20 жовтня розпочався другий етап відведення техніки.