ua en ru

У ДНР заявили про затримання активістки "Правого сектору"

У ДНР заявили про затримання активістки "Правого сектору" Фото: активістка "Правого сектора" затримана в ДНР

На думку "влади", активістка хотіла викрасти і вивезти на територію України бойовика ДНР

На території самопроголошеної "Донецької народної республіки" затримана активістка "Правого сектора" і "Організації українських націоналістів" Лілія Коц. Про це повідомляє так зване "міністерство державної безпеки" ДНР, передає сепаратистський "Донецьке агентство новин".

"Міністерством державної безпеки ДНР затримана Коц Лілія Романівна, 24.05.1988 року народження, громадянка України, уродженка Нового Роздолу Львівської області", - йдеться в повідомленні "міністерства".

"Встановлено, що громадянка Коц, будучи активною учасницею заборонених на території ДНР українських екстремістських праворадикальних організацій ДУК "Правий Сектор" і "ОУН", прибула за завданням цих організацій на територію Республіки з метою організації викрадення військовослужбовця Збройних сил Донецької Народної Республіки", - зазначили "влади" ДНР.

Як йдеться у повідомленні, Коц за завданням організації "ОУН" познайомилася з соціальної мережі з бойовиком ДНР, якому, висловлюючи свою симпатію, призначила зустріч з метою подальшого викрадення і вивезення на територію України.

"МГБ ДНР" стверджують, що для "операції" ДНР Коц проходила бойову і психологічну підготовку.

Нагадаємо, раніше в американській розвідувально-аналітичній компанії Stratfor заявили, що вбивство Мотороли може стати поворотним моментом війни на Донбасі.