ua en ru

В "ДНР" заборонили українським ЗМІ висвітлювати місцеві вибори

В "ДНР" заборонили українським ЗМІ висвітлювати місцеві вибори Фото: Бойовик "ДНР"

За ухвалення проекту нормативного документу проголосували 73 "депутата"

Так званий "парламент" самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) заборонив українським ЗМІ брати участь у заходах виборчого процесу на території "республіки". Про це повідомляє сепаратистське видання Донецьке агенство новин.

Так, повідомляється, що депутати "Народної Ради ДНР" прийняли сьогодні закон "Про внесення змін до закону від 24.12.2014 № 01-IНС" Про місцеві вибори ". За ухвалення проекту нормативного документа проголосували 73 "депутата".

Відзначається, що всього в текст було внесено 9 поправок, одна з яких безпосередньо забороняє українським ЗМІ брати участь у заходах виборчого процесу в ДНР.

"Засоби масової інформації, які причетні до розпалювання громадянської ворожнечі, поширенню закликів до насильства або завідомо недостовірної інформації про ситуацію в "Донецькій народній республіці", до участі в заходах виборчого процесу не допускаються", - йдеться в тексті законопроекту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в самопроголошеній "Донецькій народній республіці" (ДНР) ще не вирішили, коли проведуть місцеві "вибори" - 18 жовтня або 1 листопада, точна дата буде названа протягом тижня.