ua en ru

ДНР ввела "санкції" проти Порошенка і Коломойського

ДНР ввела "санкції" проти Порошенка і Коломойського Фото: Петро Порошенко

Також "санкції" введені проти Сергія Курченка і Бориса Ложкіна

Глава самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко ввів "персональні санкції" проти Президента України Петра Порошенка, а також Ігоря Коломойського та інших українських бізнесменів, передає сепаратистський сайт "Донецьке агентство новин".

"Постановляю ввести персональні санкції щодо Коломойського Ігоря Валерійовича, 1963 року народження, Курченка Сергія Віталійовича, 1985 року народження, Ложкіна Бориса Євгеновича, 1971 року народження, Порошенка Петра Олексійовича, 1965 року народження", - говориться в "постанові" лідера ДНР.

Повідомляється, що причиною введення санкцій" названа "діяльність ряду фізичних і пов'язаних з ними юридичних осіб, що спрямована на організацію та фінансування агресивних військових дій щодо Донецької Народної Республіки, дестабілізацію політичної і соціально-економічної ситуації".

Особам, що потрапили "під санкції", і афілійованим з ними особам заборонено придбання нерухомості та іншого майна, а також здійснення банківських операцій на окупованій території Донецької області.

Нагадаємо, НАТО допускає більш жорсткі санкції проти Росії.