ua en ru

У ДНР повідомили про передачу Україні 11 полонених силовиків

У ДНР повідомили про передачу Україні 11 полонених силовиків Фото: українські силовики

Сепаратисти повідомляють, що один із силовиків відмовився повертатися на підконтрольну територію Україні

Друга фаза обміну полоненими між Україною і самопроголошеної "Донецької народною республікою" (ДНР) успішно завершено, сьогодні бойовики передали Києву 11 силовиків. Про це повідомляє сепаратистський сайт "Донецьке агентство новин".

"Передача полонених українській стороні відбулася на території між селищем Олександрівка та містом Мар'їнка (передмістя Донецька). Процедура офіційно завершилася в 11:00. Спочатку передбачалося, що українська сторона отримає 12 осіб, однак один із силовиків відмовився повертатися. Представники ВСУ з цим погодилися", - повідомляє видання.

Цю інформацію підтвердила український нардеп і учасник гуманітарної групи в Мінську Ірина Геращенко.

"12 заручників, серед яких є і ті, хто сиділи в полоні бойовиків рік, пройшли Іловайськ - звільнені. Один із звільнених виявив бажання залишитися з сім'єю, яка проживає в Горлівці. 11 вже через кілька хвилин будуть на підконтрольній території України", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, перша фаза обміну пройшла ввечері 26 серпня, коли українська сторона передала ДНР 12 осіб.

"Ми забрали своїх, завтра передамо Україні їх полонених", - сказав представник так званого Міністерства оборони ДНР. Також, представник "відомства" уточнив, що Донецьку передали 12 осіб.

Раніше в ДНР повідомляли про відновлення обміну полоненими.

"Уповноваженою групі вдалося домовитися і отримати підтвердження, що донецька сторона відновлює обмін полонених. Ми розібрали помилки, які існували і призвели до зриву останнього обміну. І домовилися обмежити коло переговірників. Військовополонені не будуть піддаватися тортурам. Не буде парадів військовополонених - це помилкове заяву. І тим більше не буде ніяких розстрілів, ні показових, ні судових", - заявляв глава Центру визволення полонених ГО "Офіцерський корпус" Володимир Рубан.