ua en ru

У ДНР збираються судити директора шахти ім. Засядька

У ДНР збираються судити директора шахти ім. Засядька Олександр Захарченко

У самопроголошеній "Донецької народній республіці" збираються судити директора шахти ім. Засядька в Донецьку "за своїми законами". Про це заявив глава ДНР Олександр Захарченко в інтерв'ю сепаратистському "Донецькому агентству новин".

"Суд. За нашими законами. Якщо буде доведена диверсія, то для директора буде гірше", - зазначив він.

Він зазначив, що видобуток вугілля на шахті ім. Засядька був під забороною, оскільки підприємство перебувало у зоні бойових дій.

"Але він (директор, - ред.) запустив туди людей, і злочинною халатністю могли скористатися диверсанти", - заявив Захарченко.

За його словами, на шахті сталося два вибухи одночасно на різних ділянках, і в ДНР вважають, що це могла бути диверсія.

"Я маю сам гірнича освіта, можу сказати, що це спланована акція і, швидше за все, терористичний акт. Зараз взяли нанососкоби на предмет знаходження вибухових речовин в шахті. Вибухи спричинили спалах метану, будемо з'ясовувати, яка використовувалася вибухівка. І характер пошкоджень в цих місцях, і огляд тіл загиблих говорять про те, що люди загинули, в деяких місцях, загинули чисто від цього вибуху, а не від загоряння або спалаху метану, газової суміші", - розповів Захарченко.

Нагадаємо, в результаті вибуху на шахті ім. Засядька 4 березня загинули 34 людини.

Пізніше в ДНР заявили про "націоналізацію" цієї шахти. А 9 березня бойовики повідомили про арешт директора шахти ім. Засядька.