ua en ru

У ДНР шахтарі по кілька місяців не отримують зарплати, - Тимчук

У ДНР шахтарі по кілька місяців не отримують зарплати, - Тимчук Фото: ДНР не виплачує зарплати шахтарям

Шахтарів відпускають у неоплачувані відпустки на кілька місяців

У самопроголошеній "Донецькій народній республіці" шахтарі продовжують залишатися по кілька місяців без заробітної плати. Про це Facebook повідомив координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

Крім того, наголошується, що більшість шахт згортають видобувну діяльність.

"Так, на шахті "Іловайська" во "Жовтеньвугілля" на сьогоднішній день знаходиться понад 20 тис. тонн нереалізованого вугілля. Шахта "Комуніст" во "Жовтеньвугілля", на якій вже близько року видобуток вугілля не здійснюється, у січні 2017 р підлягає закриттю - будуть звільнені близько 300 співробітників", - йдеться в повідомленні.

На підприємствах колишнього ДП "Шахтарськвугілля" заборгованість по зарплаті досягла декількох місяців (тільки в листопаді була виплачена зарплата за серпень 2016 року).

Повідомляється, що у зв'язку з відсутністю коштів, працівники галузі періодично відправляються в неоплачувані відпустки.

"За прогнозами керівництва т. н. "мінвугілля ДНР", в 2017 році термін перебування працівників галузі в неоплачуваних відпустках буде становити як мінімум 3-4 місяці", - додав Тимчук.

Оперативні дані групи «Інформаційне Опір». В ході обстрілу російські окупанти на Донбасі, як і раніше...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 29 листопад 2016 р.

Нагадаємо, в ДНР фіксуються часті випадки дезертирства.