ua en ru

ДНР запросила Гройсмана у Донецьк для обговорення поправок до Конституції України

ДНР запросила Гройсмана у Донецьк для обговорення поправок до Конституції України

"Донецька народна республіка" запросила голову Верховної Ради Володимира Гройсмана у Донецьк для обговорення поправок в українську Конституцію. З такою пропозицією виступив голова народної ради" ДНР Андрій Пургін, передає сепаратистський "Донецьке агентство новин".

"Колега, ДНР пропонує Вам прийняти наших представників Д. В. Пушилина, Е. В. Радомську, О. А. Макєєву, які уповноважені довести до Вашого відома пропозиції ДНР, узгоджені з ЛНР, щодо внесення поправок у Конституцію України згідно з п. 11 Комплексу заходів по виконанню Мінських угод. Зі свого боку запрошуємо Вас та членів Вашої комісії відвідати р. Донецьк для обговорення співпраці ВРУ і Народної Ради ДНР з наступних питань реалізації рішень Нормандського формату і Мінської Контактної групи", - заявив Пургін.

Повідомляється, що ДНР пропонує Верховній Раді обговорити прийняття постанови із зазначенням районів Донбасу, що мають "особливий статус", прийняття закону про муніципальних виборах в районах з особливим статусом і закону про амністію, реформу Конституції України та правові аспекти економічного і соціального відновлення Донбасу.

Нагадаємо, раніше Гройсман анонсував перше засідання по конституційній реформі.