ua en ru

ДНР подякувала Суркову за участь у мінських переговорах

ДНР подякувала Суркову за участь у мінських переговорах Фото (RusVesna): Олександр Захарченко

За словами Захарченка, помічник Президента РФ продовжує надавати підтримку ДНР

Помічник Президента Російської Федерації Владислав Сурков з перших днів конфлікту на Донбасі надавав підтримку самопроголошеній "Донецькій народній республіці". Про це заявив глава ДНР Олександр Захарченко в ефірі сепаратистського телеканалу "Юніон".

"Хотів би сказати величезне спасибі помічникові Президента РФ Владиславу Суркову. З перших днів найгострішого кризи він усім серцем вболівав за наш народ, допомагав у всіляких питаннях... Як колись, так і зараз це та людина, з якою ми спілкуємося з усіх фундаментальних і не тільки питань", - зазначив Захарченко.

За словами глави ДНР, Сурков не тільки надає всіляку підтримку в розвитку та відновленні самопроголошеної республіки, але й бере участь у мінських переговорах.

"За посередництва Російської Федерації, представленої одним із членів у нормандській четвірці, мінські угоди досі, у принципі, ще не померли. Та праця, яку він (Владислав Сурков, - ред.) і його команда зробили по мінських угодах - примус України до припинення вогню, вирішення питання про переведення гострої фази конфлікту з військового в політичне - це все завдяки йому і його команді", - сказав Захарченко.

Як повідомляла напередодні група "Інформаційний спротив", бойовики на Донбасі активно обговорюють усунення радника Президента РФ Владислава Суркова від "кураторства" в ЛНР/ДНР.

Нагадаємо, ГПУ допитає екс-главу СБУ Валентина Наливайченка у справі про розстріли на Майдані. Раніше Наливайченко заявляв про те, що в день розстрілу на Майдані в Україні перебував радник Президента РФ Владислав Сурков, який, згідно з показаннями бійців спецпідрозділу "Альфа", керував організацією снайперських груп іноземців на Євромайдані.

Крім того, Суркова підозрюють у дестабілізації ситуації на півдні України.