ua en ru

ДНР відмовляє міжнародним місіям у доступі до захопленого співробітника ООН

ДНР відмовляє міжнародним місіям у доступі до захопленого співробітника ООН Фото: Ірина Геращенко розповіла про ситуацію навколо захопленого в заручники співробітника ООН

Співробітники місії ООН захопили в заручники ще 8 квітня Перевести вGoogleBing

Самопроголошена "Донецька народна республіка" відмовляє міжнародним місіям у доступі до захопленого в заручники співробітника ООН. Про це в Facebook повідомила уповноважений президента України з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

"На жаль, на сьогодні він залишається в підвалі. І до нього не допускають представників міжнародних місій - ні МКЧХ, ні ООН, ні ОБСЄ", - повідомила Геращенко.


Вона також зазначила, що співробітника місії ООН, громадянина України, захопили в заручники ще 8 квітня. Питанням його звільнення займаються гуманітарні місії, СБУ, МЗС та гуманітарна підгрупа тристоронньої контактної групи.

Крім того, українська сторона закликає міжнародні організації та інститути звернути увагу на ситуацію з заручниками в ДНР і вимагати від підконтрольних РФ бойовиків негайного звільнення заручників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики взяли в заручники співробітника ООН в Донецьку. ООН закликає негайно звільнити його.