ua en ru

ДНР має намір заборонити участь ОБСЄ у розслідуванні аварії Boeing

Керівництво самопроголошеної "Донецької народної республіки" проводить консультації з питання припинення подальшої участі представників Організації з безпеки і співробітництва в Європі в розслідуванні катастрофи малазійського пасажирського авіалайнера Boeing-777, який розбився в Донецькій області 17 липня 2014 р.

Керівництво самопроголошеної "Донецької народної республіки" проводить консультації з питання припинення подальшої участі представників Організації з безпеки і співробітництва в Європі в розслідуванні катастрофи малазійського пасажирського авіалайнера Boeing-777, який розбився в Донецькій області 17 липня 2014 р. Про це РБК-Україна повідомив представник ДНР, якого ми не хочемо називати.

Керівництво ДНР вважає, що ОБСЄ з самого початку не була нейтральною стороною і діяв в інтересах України. "Якщо раніше це відбувалося приховано, то сьогоднішній перехід представників ОБСЄ на бік українських військових загонів Коломойського, розставив все на свої місця", - процитував співрозмовник заяву керівництва ДНР.

Як вважає ДНР, представники ОБСЄ протягом усього останнього тижня під різними приводами відмовлялися виконувати свою місію на місці аварії, всіляко стримуючи активність військ ДНР, і допомагали підготувати контрнаступ української армії.

"Українські війська, скориставшись вимушеною бездіяльністю армії ДНР в районі катастрофи літака, пов'язаних з узятими на себе зобов'язаннями щодо забезпечення безпеки проведення розслідування причин катастрофи малазійського літака 17 липня, оточили невелику угруповання армії ДНР, за домовленістю з ОБСЄ охранявшую місце аварії. Зараз вони ведуть її планомірне знищення. Ще вчора так боялися за власну безпеку співробітники ОБСЄ, сьогодні відмовилися від охорони ДНР і перейшли на бік України.Фактично, вони добровільно стали живим щитом для майбутньої української армії. Все це виглядає як спільна спецоперація України та ОБСЄ", - вважають в керівництві ДНР.

У ДНР зараз обговорюється питання делегування прав розслідування катастрофи малазійського літака представникам Малайзії, Шанхайської організації співробітництва та іншим організаціям Азіатсько-Тихоокеанської зони, які, на думку ДНР, не заангажовані.
ДНР готує докладний офіційну заяву з цього приводу.