ua en ru

ДНР/ЛНР визнають території з особливим статусом "невід'ємною частиною України"

ДНР/ЛНР визнають території з особливим статусом "невід'ємною частиною України" Фото: Олександр Захарченко та Ігор Плотницький

ЛНР і ДНР хочуть зберегти в якості голів Теслярської та Захарченко

Самопроголошені Донецька і Луганська "народні республіки" у запропонованих доповненнях до Конституції України визнають території Донбасу з особливим статусом "невід'ємною частиною України". Про це повідомляє сепаратистський Донецьке агентство новин з посиланням на текст доповнень.

У тексті "доповнень і змін ДНР і ЛНР до Конституції України" йдеться про те, що "окремі райони з особливим статусом (або їх асоціації) є невід'ємною складовою частиною України". При цьому перелік міст і районів Донецької та Луганської областей, які повинні отримати особливий статус та основи такого статусу, на думку представників ЛНР і ДНР, повинні бути визначені окремим Законом України.

Також у додатках зазначено, що лідери ЛНР і ДНР Ігор Плотницький і Олександр Захарченко повинні зберегти за собою свої посади.

"Вищі посадові особи, які очолюють виконавчу владу, що діє на території окремих районів Донецької та Луганської областей на дату ухвалення цих змін до Конституції України, продовжують здійснювати свої повноваження до припинення цих повноважень у порядку, встановленому актами окремих районів з особливим статусом Донецької та Луганської областей", - йдеться в тексті.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляв, що ДНР і ЛНР повинні бути частиною України.