ua en ru

У ДНР/ЛНР обговорюють можливість проведення призову на строкову службу", - Тимчук

У ДНР/ЛНР обговорюють можливість проведення призову на строкову службу", - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук (УНІАН)

Командуванні ДНР і ЛНР знову обговорює можливість введення "призову" і "строкової служби"

Командування самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" обговорюють можливість проведення призову на строкову службу". Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив лідер групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

Повідомляється, що в командуванні "1-го АК ДНР" і "2-го АК ЛНР" знову обговорюється можливість введення "призову" і "строкової служби".

Відзначимо, що останні активні обговорення "призову" фіксувалися в лютому-березні 2017 року.

Тимчук повідомив, що головним контраргументом введення "призову" є політичні міркування посібників ДНР і ЛНР, однак на тлі постійно загострюється проблеми неукомплектованість підрозділів (дезертирство, безповоротні та санітарні втрати) ряд командирів і начальників у обох "армійських корпусах" вимагають вирішення даного питання.

За словами лідера групи, керівництво ДНР намагається доукомплектувати кілька "окремих батальйонів" способом "вільної вербування", використовуючи безпосередньо "військовослужбовців" цих підрозділів.

Він зазначив, що за наказом командування "військовослужбовці" різко активізували активність у соцмережах із закликами "вступати на службу", активно відвідують навчальні заклади та різні установи ДНР, зустрічаючись з колективами і проводячи вербовочную роботу.

Нагадаємо, 18 жовтня Тимчук заявив про те, що бойовики на окупованому Донбасі проводять вербування серед місцевих жителів на "службу" в частинах "армійського корпусу" так званої "Донецької народної республіки".