ua en ru

ДНР/ЛНР активно готуються до "місцевих виборів"

ДНР/ЛНР активно готуються до "місцевих виборів" Фото: Олександр Захарченко

"Влада" невизнаних республік використовує адмінресурс для збільшення виборців

"Влада" так званих "Донецької народної республіки" (ДНР) та "Луганської народної республіки" (ЛНР) активно готуються до "місцевих виборів". Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Незважаючи на дуже складну ситуацію, на сьогоднішній день окупаційна влада розпочала активну підготовку до проведення так званих місцевих виборів в Донецькій і Луганській народних республіках", - повідомив він.
За його словами, наразі "влада" невизнаних республік використовує адмінресурс для збільшення виборців.

"Дуже активно використовується на сьогоднішній день адміністративний ресурс для того, щоб збільшити кількість виборців під час проведення так званих місцевих виборів. Зокрема, до громадських рухів Плотницького - це "Мир Луганщини" та Захарченка - "Донецька республіка" під загрозою звільнення приймаються працівники бюджетних підприємств, працівники комунальної сфери для того, щоб збільшити ряди саме цих кишенькових різних громадських рухів, партій і таке подібне", - сказав він.

Водночас Скібіцький зазначив, що "влада" ДНР та ЛНР розглядає можливість відсторонення від участі у "місцевих виборах" українських партій.

"Розглядається питання щодо відсторонення від участі в місцевих виборах українських політичних сил, повної заборони діяльності українських засобів масової інформації на окупованих територіях, а також не вирішується питання щодо повернення біженців на окуповані території", - повідомив Скібіцький.

Разом з тим, він повідомив, що про важке фінансове становище у ЛНР та ДНР.

"За даними Головного управління розвідки, наприклад, дефіцит бюджету Луганської народної республіки в 2015 році складав близько 89%...Станом на лютий 2016 року, наприклад, в Луганській народній республіці заборгованість перед населенням становить близько 105 млн доларів США. Ця заборгованість щомісячно зростає на 4 млн доларів США", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська сторона тристоронньої контактної групи констатує нездатність України своїми силами провести місцеві вибори на Донбасі.