ua en ru

У Кучми констатували нездатність України своїми силами провести вибори на Донбасі

У Кучми констатували нездатність України своїми силами провести вибори на Донбасі Фото: Леонід Кучма

Українська сторона закликає РФ проявити конструктивний підхід до проведення виборів

Українська сторона тристоронньої контактної групи констатує нездатність України своїми силами провести місцеві вибори на Донбасі. Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Ще раз наголошую: без реалізації положень про безпеку Мінська рухатися далі в напрямку врегулювання ситуації не представляється можливим. Яким чином ми повинні забезпечити проведення місцевих виборів на Донбасі, відновлення інфраструктури, поліпшення соціально-економічного становища жителів окупованих районів, коли постійно відбуваються обстріли, зіткнення і так далі?", - зазначив Кучма.

За словами Оліфер, українська сторона налаштована на напрацювання модальностей місцевих виборів на Донбасі у відповідності з українським законодавством, стандартами ОБСЄ та під наглядом БДІПЛ ОБСЄ.

"У той же час, Україна не може забезпечити їх проведення виключно власними зусиллями, для цього необхідна політична поля і конструктивний підхід з боку Росії", - йдеться в повідомленні.

В Минске окончено заседание Трехсторонней контактной группы. По его результатам – следующее сообщение. Вызывает глубок...

Опубликовано Даркой Олифер 17 февраля 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДНР розпочала підготовку до місцевих виборів".