ua en ru

У ДНР/ЛНР активізувалися міграційні агентства з вивезення бойовиків в Росію, - Тимчук

У ДНР/ЛНР активізувалися міграційні агентства з вивезення бойовиків в Росію, - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук (РБК-Україна)

В якості основної схеми використовують програму "переселення співвітчизників"

На територіях тимчасово непідконтрольних Україні Донецької та Луганської областей активізувалися міграційні агентства з вивезення бойовиків в Російську Федерацію (РФ). Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Відзначається активізація міграційних агентств РФ, що надають допомогу бойовикам ЛДНР для виїзду з тимчасово окупованої території Донбасу в РФ, де вони планують отримати російське громадянство і залишитися на постійне місце проживання", - заявив Тимчук.

За його словами, з 1 вересня 2017 року за відповідну плату подібні послуги почало надавати агентство "Російський дім", яке функціонує в місті Воронеж (РФ).

"В якості основної схеми набуття громадянами України громадянства РФ, посередники використовують т. зв. програму "переселення співвітчизників", яка передбачає проходження трьох етапів: подання відповідних документів в посольство РФ в Україні, видачу дозволу на тимчасове проживання і отримання громадянства (заявлений термін - 1 рік)", - додав Тимчук.

Він підкреслив, що з урахуванням того, що зазначена дипломатична установа знаходиться в Києві, бойовики використовують для проходження першого етапу одного з членів своїх сімей (програма має статус сімейної і передбачає відвідування посольства тільки одним членом сім'ї).

Оперативні дані групи «Інформаційне Опір». Російсько-терористичні війська продовжують обстрілювати поз...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 14 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на території тимчасово непідконтрольного Україні Донецька поширюються чутки про "спроби захвата" Донецького аеропорту з боку Збройних сил України.