ua en ru

ДНР і ЛНР платять своїм бійцям фальшивими гривнями, - МВС

Самопроголошені "Донецька народна республіка" (ДНР) і "Луганська народна республіка" (ЛНР) видають зарплату бойовикам фальшивими гривнями.

Самопроголошені "Донецька народна республіка" (ДНР) і "Луганська народна республіка" (ЛНР) видають зарплату бойовикам фальшивими гривнями. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, передає прес-служба МВС.

"За оперативною інформацією, отриманою від місцевого населення і підтвердженої працівниками магазинів, бойовики розплачуються за покупки фальшивими грошима", - зазначив Шкіряк.

За свідченням очевидців, бойовики приходять в магазини з великими пачками гривень, притому великого номіналу. При цьому фальшивки такої низької якості, що на них немає навіть імітації магнітної стрічки. Продавці скаржаться, що змушені приймати фальшиві гроші, оскільки отримують погрози від озброєних людей.

"Ватажки російських терористичних банд ДНР-ЛНР, вже не вперше, видають криваву "зарплату" своїм бойовикам неякісними фальшивками. Оскільки після втечі Бородая та "залягання на дно" Гіркина-Стрєлка, наявне фінансування терористів з кремля фактично припинилося, бандити змушені обманювати найманців і видавати фальшиві гроші, щоб хоч якось імітувати "винагороду" за їхню брудну "роботу", - зазначив Шкіряк.