ua en ru

ДНР і ЛНР готові завтра в 14:00 припинити вогонь при підписанні мирного плану

Лідери самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" заявили, що готові завтра 5 вересня віддати наказ про припинення вогню за умови підписання плану врегулювання конфлікту в Мінську.

Лідери самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" заявили, що готові завтра 5 вересня віддати наказ про припинення вогню за умови підписання плану врегулювання конфлікту в Мінську. Про це йдеться в повідомленні прес-центру ДНР.

На сайті ДНР вказується, що глава ДНР Олександр Захарченко і ЛНР Ігор Плотницький зробили спільну заяву про те, що готові завтра 5 вересня о 14:00 за київським часом віддати наказ про припинення вогню, у разі, якщо вдасться досягти домовленостей і представники України підпишуть план політичного врегулювання конфлікту.

Крім того, Захарченко і Плотницький заявили, що "завтра в Мінську представлять на розгляд контактної групи свої пропозиції про режим припинення вогню, в якому будуть детально прописані гарантії дотримання цього режиму сторонами конфлікту".

Нагадаємо, сьогодні в рамках саміту НАТО в Уельсі Президент України Петро Порошенко заявив, що готовий 5 вересня о 14:00 наказати силам антитерористичної операції на Донбасі припинити вогонь, якщо відбудуться переговори в Мінську. Переговори тристоронньої контактної групи Україна-Росія-ОБСЄ за участю лідерів бойовиків ЛНР і ДНР заплановані в Мінську на 5 вересня.