ua en ru

В ДНР готують інформаційно-психологічну спецоперацію з полоненим журналістом Асєєвим

В ДНР готують інформаційно-психологічну спецоперацію з полоненим журналістом Асєєвим Фото: Дмитро Тимчук (УНІАН)

За задумом ФСБ, Асєєв повинен дати "публічні свідчення" про співпрацю з українськими спецслужбами

Бойовики так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) готують інформаційно-психологічну спецоперацію за участю полоненого українського журналіста Станіслава Асєєва. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"За даними групи ІС, за вказівкою кураторів з ФСБ РФ, "МГБ ДНР" спільно з "генпрокуратурою ДНР" готується проведення інформаційно-психологічної операції з використанням взятого в заручники українського журналіста і публіциста С. Асєєва (Васіна)", - написав він.

Тимчук зазначив, що за задумом ФСБ, Асєєв повинен дати "публічні свідчення" про співпрацю з українськими спецслужбами, у тому числі з Головним управлінням розвідки Міноборони України.

У зазначеної спецоперації бойовиків, за відомостями ІС, три мети: "довести", що, нібито, будь-які журналісти або блогери, які критикують Л/ДНР, є агентами українських спецслужб"; залякати населення окупованого Донбасу; а також продемонструвати "ефективність" роботи спецслужб РФ і Л/ДНР на окупованих територіях.

"Вибити потрібне "зізнання" для ФСБ/"МГБ" не представляється проблемою - використовуючи методи ЧК-НКВС-КДБ, включаючи тортури, російська ФСБ може здійснити це без проблем. При цьому розрахунок робиться на суто психологічний фактор: навіть при незнанні специфіки роботи спецслужб, а керуючись елементарною логікою, неможливо повірити, що українські спецслужби будуть використовувати в якості агента відомого українського журналіста з проукраїнською позицією. Тим більше - на окупованих територіях", - додав він.

Щодо захоплення в заручники терористами «ДНР» журналіста С. Асєєва За даними групи ІС, за вказівкою кураторів з Ф...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 14 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що двох людей, які були затримані бойовиками на непідконтрольній території "Донецької народної республіки" разом з українським журналістом Станіславом Асєєвим, звільнили з полону.

Зазначимо, 8 липня Amnesty International отримала інформацію від джерела в Донецьку, що Станіслав Асєєв зараз міститься в "МГБ ДНР". Джерело Amnesty International повідомило, що термін утримання під вартою Асєєва був продовжений. Невідомо, чи висунули Асєєву конкретні звинувачення в певному злочині. Джерело побажало залишитися анонімним, побоюючись наслідків.