ua en ru

У ДНР ще не почали відведення озброєння

У ДНР ще не почали відведення озброєння Фото: Едуард Басурин

У ЛНР почали відведення озброєння

У так званій "Донецькій народній республіці" (ДНР) ще не почали відведення озброєння. Про це заявив "заступник командуючого корпусом Міноборони ДНР" Едуард Басурин, передає РСН.

"У ЛНР ("Луганська народна республіка" - ред.) йде відведення озброєнь, ДНР поки не починали", - заявив Басурин.

"Народна міліція" ЛНР підтверджує, що українська сторона почала відведення озброєнь, передає "Луганський інформаційний центр".

"Народна міліція підтверджує факт початку відведення Києвом своїх озброєнь. Разом з тим, які саме озброєння відводить українська сторона, нам поки невідомо", - сказав офіційний представник оборонного відомства республіки".

Варто відзначити, що спочатку будуть відводитися танки, потім артилерія, потім міномети. Перший етап повинен початися через два дні після повного припинення вогню і завершитися через 15 днів. Тривалість другого етапу, за планом, складе 24 дні. Таким чином, період відведення повинен скласти 41 день. Відвід почнеться в секторі "Північ", потім будуть виведені озброєння на лінії зіткнення в ДНР в секторі "Південь". Відвід озброєнь і техніки ЛНР запланований на періоди з 3 по 17 жовтня і з 18 жовтня по 10 листопада.

Нагадаємо, сили антитерористичної операції (АТО) передали ОБСЄ списки озброєнь для відводу.