ua en ru

ДНР буде блокувати розширення списку учасників переговорів з Донбасу, - Пушилін

ДНР буде блокувати розширення списку учасників переговорів з Донбасу, - Пушилін Фото: Денис Пушилін

У ДНР кажуть, що нові учасники переговорів погіршать ситуацію

Так звана "Донецька народна республіка" (ДНР) буде блокувати ініціативи про розширення списку країн-учасниць переговорів з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це заявив представник ДНР на переговорах Денис Пушилін, передає сепаратистський сайт "Донецьке агентство новин".

"Збільшення числа країн, що беруть участь у Мінську в переговорному процесі мирного врегулювання на Донбасі, тільки погіршить ситуацію, тому ми будемо блокувати такі ініціативи", - заявив Пушилін.

Пушилін сказав, що зараз учасникам переговорів найчастіше не вдається дійти до консенсусу.

"В результаті мінський формат, швидше за все, доведеться продовжувати на 2016 рік. Якщо ж ми припустимо думку про включення в процес додаткових гравців, то переговори можуть остаточно зайти в глухий кут, але ніяк не наблизити вирішення існуючих проблем", - заявив він.

Нагадаємо, Президент Польщі Анджей Дуда запропонував Президенту України Петру Порошенку нову формулу мирних переговорів щодо ситуації на Донбасі. Він запропонував, щоб у мирних переговорах брали участь найсильніші держави Європи, а також сусіди України, в тому числі Польща.