ua en ru

Дністровська ГАЕС стане найпотужнішою в Європі, - Бойко

Після завершення будівництва Дністровська ГАЕС стане найпотужнішою в Європі гідроакумулюючої електростанцією. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко під час засідання оперативного штабу з будівництва першої черги Дністровської ГАЕС. Про це повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

"Це стратегічний об'єкт не тільки для паливно-енергетичного комплексу, а й для країни в цілому. Свою ефективність ГАЕС довели взимку цього року, коли в українській об'єднаній енергосистемі був зафіксований максимум споживання електроенергії. По завершенню будівництва Дністровської ГАЕС ми будемо попереду в одному з найважливішихсегментів енергетики, тому що гідроенергетика - це екологічно чиста і дешева енергія, без шкідливих викидів в атмосферу", - заявив Бойко.

Юрій Бойко також ознайомився з ходом будівництва комплексу Дністровської ГАЕС, яке йде за графіком.Зокрема міністр відвідав будівництво підземної та нижньої будівельних майданчиків, а також будівельні майданчики водовипуску і верхнього водоймища.
Енергетичний комплекс Дністровської ГАЕС складається з 7 гідроагрегатів. Замовником проектування і будівництва є Акціонерне товариство "Укргідроенерго". Загальна вартість проекту будівництва - 8,5 млрд грн.