ua en ru

У Дніпровській міськраді заявили про недостовірність інформації Філатова про гроші на ремонт Центрального мосту

У Дніпровській міськраді заявили про недостовірність інформації Філатова про гроші на ремонт Центрального мосту Фото: Дмитро Погребов (dniprorada.gov.ua)

За словами депутата міськради, названа Філатовим і виділена в результаті суми додаткового фінансування розходяться

Міського голову Дніпра Бориса Філатова викрили в недостовірній інформації щодо додаткового фінансування на ремонт Центрального мосту міста. Про це заявив депутат Дніпровської міськради Дмитро Погребов в своєму Facebook, передають українські ЗМІ.

Зокрема, він виклав відеозапис інтерв'ю Бориса Філатова проекту Skrypin.ua, який був зроблений у червні 2017 року. У бесіді з журналістом Філатов стверджує, що відмовив фірмі батька секретаря міськради Дніпра В'ячеслава Мішалова в додатковому фінансуванні ремонту мосту, на який з міської казни раніше вже було виділено 178 млн гривень.

Філатов заявив, що Дмитро Мішалов, власник будівельної фірми-підрядника ремонту Центрального мосту, приходив до нього і просив виділити додатково 67 млн гривень на продовження робіт, проте він отримав відмову.

"Знаєте, його татусь приходить і каже:" А ось ми тут розібралися з мостом, треба ще додатково 67". Я кажу:" Так, зібрали документи - до побачення!". Наступного дня 67 перетворилося на 30", - розповів Філатов.

Тим часом, говориться в опублікованому українськими ЗМІ матеріалі, 4 серпня в Prozorro з'явилася інформація, що департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради виділила фірмі Мішалова додатково 71,5 млн гривень на ремонт моста. Таким чином, в цілому сума, виділена з міського бюджету фірмі батька секретаря Дніпровського міськради на ремонт моста, досягла чверті мільярда гривень.

"Не дуже давно Філатов розповідав журналістам про те, як він жорстко спілкується з" татусем Мішалова "з приводу термінів і фінансування робіт на Центральному мості. Переконував наївних акул пера, що всі спроби Мішалова вибити додаткові кошти з міського бюджету на продовження "капремонту" він принципово відкидає, погрожуючи недобросовісному підряднику анулюванням договору. А після цього, рівно через місяць, департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровського міської ради спокійно оформляє виділення додаткових 71 мільйона кишеньковій фірмі Мішалова", - підкреслив Дмитро Погребов.

За його словами, "масштаби розкрадань бюджетних коштів на ремонті об'єкту досягли такого рівня, що Філатову стало вже не до піару на уламках багатостраждального моста".

"Коли починає пахнути смаженим і Філатову починають задавати цілком резонні запитання про Центральний міст, власник підставної будівельної фірми і батько його партнера і подільника різко стає" татусем Мішалова ", який не встигає провести роботи в строк, клянчить гроші, а мер його за це журить і лає. Але коли приходить час розпиляти чергову астрономічну суму з бюджету, фірма "татуся Мішалова" чудесним чином отримує від міста 71 мільйон гривень з ідіотською формулюванням про "непередбачувані обставини", - резюмував Погребов.