ua en ru

Дніпровський меткомбінат зупинився через припинення поставок коксу

Дніпровський меткомбінат зупинився через припинення поставок коксу Фото: ДМК зупинив роботу

На комбінаті запроваджується "гаряча" консервація технологічного обладнання

Публічне акціонерне товариство "Дніпровський металургійний комбінат" (ДМК), який розташований в місті Кам'янське Дніпропетровської області, зупинив виробництво через припинення поставок коксу. Про це повідомляється на сайті підприємства.

"Припинення поставок коксу і значний дефіцит обігових коштів призвели до зупинки основних агрегатів та устаткування комбінату", - зазначають у повідомленні.

На комбінаті запроваджується "гаряча" консервація технологічного обладнання. Начальники структурних підрозділів зобов'язані провести безпечну зупинку обладнання та вжити заходів щодо забезпечення його збереження, а також забезпечити мінімальне споживання всіх видів енергоресурсів. Також перед керівниками поставлено завдання забезпечити збереження агрегатів, обладнання і майна комбінату.

Зазначають, що оплата праці працівників зберігається в розмірі 100% окладу. Але, на період вимушених простоїв буде призупинено нарахування доплати за суміщення професій, розширення зони обслуговування.

Нагадаємо, в Україні скоротилося виробництво залізорудної сировини. За два місяці 2017 року було вироблено 11,05 млн тонн ЗРС.