ua en ru

У Дніпропетровській області затримано поліцейських, викритих у розбої

У Дніпропетровській області затримано поліцейських, викритих у розбої Фото: затримання поліцейських у Дніпропетровській області

Правоохоронці привласнили викрадені понад 1 млн доларів та коштовності

У Дніпропетровській області було викрито групу поліцейських одного з районних відділів поліції, які вчинили розбійний напад на місцевих жителів із метою наживи. Про це повідомляє прес-служба Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Зазначено, що до поліції звернулася жителька одного з селищ із заявою про крадіжку майна та зникнення її чоловіка.

"Жінка розповіла, що, повернувшись ввечері додому, виявила відсутність 1 млн 420 тис. доларів США, 156 тисяч євро. Крім того, зникли золоті прикраси та коштовне каміння, вартістю майже 200 тис. доларів США. Цей статок на зберігання залишила її близька подруга. Також заявниця повідомила, що напередодні її 53-річний чоловік сів у власний автомобіль "ВАЗ Нива" і не повернувся. Відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - йдеться в повідомленні.

За даними правоохоронців, заступник начальника відділу карного розшуку відділу поліції, дізнавшись про інформацію щодо зникнення цінностей, змовився зі своїми підлеглими з метою "негласного" розшуку поцупленого "скарбу".

altaltaltalt

Фото: затримання поліцейських-розбійників у Дніпропетровській області

"Невдовзі оперативники з’ясували, що гроші та коштовності привласнив чоловік заявниці та разом зі своїм братом втік. Зловмисники встановили, що розшукувані переховуються на одній з квартир у Павлограді Дніпропетровської області. Четверо змовників групи, застосовуючи фізичну силу та погрожуючи вогнепальною зброєю, знайшли у чоловіків сумки з викраденим добром. Поліцейські залишили братам 50 тисяч доларів США, наказали їм негайно залишити територію області, а решту чужого майна привласнили собі", - з'ясували в поліції.

За матеріалами внутрішньої безпеки Нацполіції слідчим відділом прокуратури Харківської області було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) та ч. 4 ст. 187 КК (розбій).

Повідомляється, що викритих у розбої поліцейських було затримано. Також проведено 24 санкціоновані обшуки у службових кабінетах учасників групи та за їхнім місцем проживання. При обшуках знайдено 12 тисяч євро, 39 тисяч доларів США та 108 тисяч гривень.

Відносно інших фігурантів групи проводяться слідчі дії, за результатами яких буде ухвалено рішення щодо їхнього статусу в кримінальному провадженні, з метою притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ спільно з Генпрокуратурою викрили слідчого одного з районних управлінь поліції Києва у вимаганні 10 тис. доларів.