ua en ru

У Дніпропетровській області затримали "телефонних терористів"

У Дніпропетровській області затримали "телефонних терористів" Фото: ілюстративне фото (ssu.gov.ua)

"Аноніми" здійснили неправдиві повідомлення з погрозами терористичного характеру

У Дніпропетровській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали "телефонних терористів". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"СБУ викрили на Дніпропетровщині двох "анонімів", які здійснили неправдиві повідомлення з погрозами терористичного характеру", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у Павлограді оперативники спецслужби спільно з поліцією затримали місцевого жителя, який повідомив про "мінування" одного з міських магазинів.

Так, у рамках відкритого кримінального провадження за частиною першою статті 259 Кримінального кодексу України стосовно затриманого обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також правоохоронці викрили мешканця Кам'янського, який у стані алкогольного сп’яніння погрожував підірвати житловий будинок, використовуючи газовий балон. Результати перевірки не підтвердили "версію" зловмисника.

Зокрема зазначається, що незалежно від мотивів "телефонних терористів" їхні дії караються позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторний дзвінок зловмисника може бути засуджено терміном від чотирьох до восьми років. Також "телефонним анонімам" доведеться компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від їх протиправних дій.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що 8 травня 2018 року співробітники контррозвідки СБУ попередили у Луганській області замовлений спецслужбами Російської Федерації терористичний акт для вбивства одного із колишніх високопосадовців судової системи.