ua en ru

У Дніпропетровській області військовий привласнив понад 50 тисяч гривень волонтерських грошей

У Дніпропетровській області військовий привласнив понад 50 тисяч гривень волонтерських грошей Фото: затриманий за шахрайство військовослужбовець

Під час спілкування з волонтерами солдатів представлявся полковником - командиром бригади

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України затримали за шахрайство військовослужбовця однієї з окремих механізованих бригад Збройних сил України, яка дислокується у Дніпропетровській області. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Під час спілкування з волонтерами солдатів представлявся полковником - командиром бригади. Аферист розповідав вигадані історії про нібито поранених військовослужбовців, які потребують грошей на лікування і транспортування літаком в госпіталь", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Співробітники СБУ встановили, що протягом жовтня на власну банківську картку шахрая надійшло 52 тисячі гривень волонтерської допомоги. Більшу частину він перевів на картку матері, а на останні гроші купував різні речі і алкоголь. Також аферист присвоїв бінокль, чотири радіостанції, два комп'ютерних планшета і інтернет-модем, які подарували військової частини волонтери.

В кінці жовтня, отримавши відпустки, зловмисник намагався вивезти присвоєні речі за територію військової частини, але був затриманий співробітниками СБУ.

Військовою прокуратурою відкрито кримінальну виробництво за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Нагадаємо, 29 жовтня Співробітники Служби безпеки України, в рамках кримінального провадження відкритого військовою прокуратурою ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, затримали в Одесі на хабарі одного з керівників військової частини.